De kopersgids voor douchetorens

Voordat u een douchetoren voor wandmontage kiest, is het belangrijk om te controleren welk type watersysteem uw huis heeft. Douchetorens vereisen een hoge waterdruk, meestal 2,0 bar of meer, om de best mogelijke prestaties te garanderen.

Waterdruksystemen bestaan ​​uit een combinatie van een boiler en wateropslagtanks. Sommige huizen hebben mogelijk geen boiler, maar wel een warm- en/of koudwatertank, en andere woningen hebben wel een boiler maar geen watertank.

Koudwatertank op zolder en een warmwatercilinder elders

Dit betekent dat uw huis een watersysteem met lage druk heeft, ook wel zwaartekrachtsysteem genoemd. U zult een douche moeten kiezen die ontworpen is om met een lagedruksysteem te werken.

Combinatie ketel

Dit betekent dat uw huis een hogedruk-watersysteem heeft. De boiler zal hoogstwaarschijnlijk in de keuken worden geplaatst en er zullen geen opslagtanks voor koud of warm water zijn. Een combiketel wordt direct gevoed met koud water onder leidingdruk, dat vervolgens snel wordt verwarmd en door uw woning wordt gepompt. Dankzij een hogedruksysteem kunt u elke douche kiezen.

Warmwatertank, maar geen koudwatertank

Dit betekent dat uw huis een ongeventileerd watersysteem onder hoge druk heeft en dat u elke douche kunt kiezen. Het water wordt onder leidingdruk opgeslagen in een warmwatertank. De verwarming vindt plaats door dompelaars die aan de zijkant van de tank zijn bevestigd of door een cv-ketel.

Badkamer-Tegels.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart